NarkotiKuss - ahol őrókasága tanyázik

Miről is szól az oldal? Lévén, hogy személyes blogként tartom számon, nyilvánvaló, hogy nagyrészt velem kapcsolatos. Nem objektíven mutatom be az engem is érdeklő témákat, megosztom a tapasztalataimat, véleményemet, gondolataimat és érzéseimet. Nem állítom ezeket tényként, tehát azt sem, hogy minden úgy van, ahogyan én leírom. Tiszteletben tartom, ha valaki nem ért velem egyet, és lehetőség van ezt megosztani is, ám csak és kizárólag kulturáltan - ehhez pedig nem elég az, hogy vulgaritástól mentes a hozzászólás. Ha pedig nem tetszik az, amit itt képviselek - ami a szókimondóság -, nem kötelező olvasni, ezáltal magadat és engem, valamint az olvasóimat is megkíméljük az ide nem illő megnyilvánulásokkal. Egyébiránt leszögezném: ez nem egy webes magazin, én nem vagyok újságíró, az általam íródott bejegyzések pedig nem cikkek!

Blog ~ Róka

Ha kérdésed vagy kérésed van, nyugodtan felveheted velem a kapcsolatot a facebook oldalon keresztül vagy e-mailben is, valamint instagramon!

 

róka | gemini | Budapest | '94-es évjárat

Címszavakban: Szeleburdi; makacs; nagy gyerek; túl komoly; piros; fekete; pandák; rókák; boszorkányság; Nyúlszexuális; filmek; sorozatok; könyvek; zene; írás; fotózás; alvás; édesség; energiaital; kreativitás; szemüveg; festett haj; ekcéma; asztma; Star Wars; versek...

Energia:
Kedv:
Aktuális dal: Eminem - River ft. Ed Sheeran
Aktuális sorozat: -
Aktuális tea / kávé: Kólás Hell T_T
Dátum: 2018. 02. 22.

e-mail | instagram | facebook

 

 Tomival elmenni a szia+-ba
Tomival itókázni kávézni
Tomival és párommal itókázni
Fotózkodás
Új telefon
Tokok az új telefonra *megrendelve*
Karácsonyi ajándékok megvásárlása
Ajándékcsomagolás
Arculatváltás-jellegű akármi

 

Leginkább az általam olvasottak, a kedvenceim, barátaim lapja kerül ki ide, ám ha szeretnél cserét kérni, a chat-ben megteheted.

Dorka ~ Anxiety ~ Juci ~ Irina ~ Niki ~ Amee

 

beszélgetős csajos haul smink egyéb lélek személyes oldal karácsony barátok díj rendelés gondolatok ősz tél ötletek étel .

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.04.12. 15:09
2018.03.07. 17:21
2018.02.28. 10:49
Friss hozzászólások
 
Kreditek

Hatalmas tenkjú meg bárány az alaábbi oldalaknak, illetve szerkesztőiknek!

Bootstrap jQuery Nikkiiworld.hu Framework.gp

A képek 99%-ban az alábbi oldalakról származnak:

Unsplash Stocksnap

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Blog

Párkapcsolat - problémák

2018.01.04. 10:39, róka
Címkék: személyes lélek
https://i.imgur.com/iCbabku.jpg

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek - ez alól a párkapcsolatok sem kivételek, akármilyen fázisba is legyen. Nézeteltérések, véleménykülönbségek, veszekedés és vita, no, meg azok a gondolatok, amiket vagy elmondunk, vállalva ezzel a következményeket, vagy magunkban tartva örlődünk rajtuk, mígnem fel nem adjuk...

Én azt vallom, ami nem jó, azt meg kell próbálni megjavítani, ha valami nem működik, első lépésben a változást kell meglépni, aztán, ha végképp nem megy sehogy, akkor kell lezárni, keresni egy újat, és nem szenvedni, valamint szenvedtetni tovább.

Egy kis szeletnyi az életemből, a lelkemből és a párkapcsolatomból. Nem aranyszabályokkal, csupán néhány tanáccsal ellátva.

Elöljáróbán néhány információ, hogy kicsit képben legyetek arról, miért is van úgy néha néhány dolog, ahogyan. Adott vagyok én, 23 évesen egy teljesen új közegben és élethelyzetben, hiszen ezelőtt soha nem költöztem, soha nem váltottam otthon városon belül sem, és hirtelen egyből 2-300 km-re sodort az élet a családomtól. Én, aki soha nem akart megházasodni, gyereket vállalni, egyszóval nem akarta azt az igazi ősi családmodellt, és hitte, hogy nem lesz senki, akivel leélné az életét...
Adott a párom, 32 évesen, akinek rengeteg tapasztalata van minden téren, aki élt már külön, akinek kötött volt, hogy merre költözzön, és aki miatt kompromisszumokat kötöttem. Ő volt az, aki rengeteg mindenre megtanított, és aki továbbra is terelget a helyes úton, aki mellettem áll akkor is, ha a depresszió-jelleg átveszi felettem az uralmat.
Adott a tömeg: Egyik része nem érti, miért akarok én tervezni egy "ennyire idős pasival", minek akarok én hosszútávra otthont vele, ésatöbbi. A másik része - az igazán fontos része - pedig elfogad, megért és támogat, mert tudják, mi az, ami igazán számít.

A kezdetekben voltak kétségeim abból adódóan, hogy a családom vajon hogyan fogadja majd. Valahol mélyen talán éreztem, hogy ez nem csak 1-2 éves téma lesz, és féltem, hogy nem fogják kedvelni - aztán eltűnt minden kétség, láttam, mennyire örülnek annak, hogy ennyire remek embert találtam. A barátaimmal is mindig tökéletesen szót értett, és én ennek őszintén örültem. A tömeg első része akkor kezdte a véleményezést, amikor életemben először segítséget kértem egy felületen, ahol millió meg egy hasonló bejegyzés és kérés kering, a lakással kapcsolatban. Minek tervezek vele, minek akarok olyan lakást, amilyet, és ez mennyire szánalmas... Igen, valóban szánalmas, hogy más korombeliekkel ellentétben én vagyok olyan régimódi, ha már valakivel összeköltözök, nem hagyom, hogy pár hónapra rá vége szakadjon a közös mesénknek. Ellenben az első nagy probléma ekkortájt jött elő, a lakáskeresés miatt.

Szakítsak? Ne szakítsak?
Amikor már végső elkeseredésemben nem találtunk megfelelő lakást hónapokon át, amit mégis találtunk, vagy nem sikerült megnézni sem, vagy kiderültek olyan dolgok, amik miatt inkább nem ruháztunk be rá, én elgondolkoztam azon, hogy jobb lenne neki nélkülem. Ha nem lennék, nem lenne ennyire stresszes az élete, és talán találna valaki olyat, aki kevésbé problémás - tehát abból, hogy nincs lakás eljutottam oda, hogy mennyire nehéz eset vagyok. Meg oda, hogy szakítani kellene. Sok sírás, álmatlan éjszaka és kínkeserves beszélgetések után, amikbe a szívem szakadt meg, végül felülkerekedtem ezen gondolatokon, és önző voltam. Akartam ezt a kapcsolatot, akartam ezt az életet, és nem akartam megválni tőle...
Azóta néhányszor ismét előjött ez a kérdés. Mert tudom, mennyire nehéz velem, és szörnyen sajnálom ilyenkor páromat, hogy kénytelen velem lenni, elviselni, és tudom, mennyivel lehetne könnyebb neki. De egyre könnyebb önzőnek lennem, mert túl sok mindent túléltünk már együtt ahhoz, hogy eldobjam ezt.

A problémákról beszélni kell...ene.
Az elsőszámú nagy probléma velem, hogy nem tudok beszélni arról, mi a baj, mi zajlik bennem, a fejemben. Ez a legrosszabb, mert hiába akarnék beszámolni arról, hogy ez vagy az a gondom, nem jön ki hang a torkomon. Ha valami bánt, arról beszélni kell, elmondani a párodnak, hogy ez zavar, ez nem jó így, ezen változtassatok. Különben csak egyre rosszabb lesz, ő meg nem fogja tudni kitalálni, nem gondolatolvasó. Ezzel teljesen egyetértek. Azonban, mivel én vagyok a megtestesült példája annak, aki nem bírja kimondani a szavakat ilyenkor, tudom azt is, hogy baromi nehéz, és ezt is meg kell érteni. Ha 20 percig tart csak a "mondd már el" mizéria, akkor is, és akkor is, ha 1 hétig kell könyörögni érte, hogy elmondja. Soha nem beszéltem senkinek úgy igazán a gondjaimról, így ha felbukkan egy, napokig nem nyögöm ki azt se, hogy bánt valami. Hiába szeretnék ezen változtatni, sajnos nem megy egyről a kettőre, ezt nekem is el kell fogadnom, hosszadalmas az út addig, hogy beszéln tudjak...

Nem érzem, hogy szeretne. / Úgy érzem, van valakije. / Titkol valamit.
Ez pont mostanság bukkant fel. Nem éreztem úgy, hogy szeretne, és talán még mindig nem érzem igazán. Olyan, mintha titkolna valamit, másokkal beszélget, velem nem, és rosszul esik. Én bújnék, ő csak van, és nem érti, miért vagyok ilyen. Megfordult a fejemben, hogy talán van valakije. Rákérdezni? Átnézni a beszélgetéseit? Áh, hagyjuk, ha van is valakije, legyen, ha neki így jobb és boldogabb az élete. Mintha csak élnénk egymás mellett megszokásból, de nem is lennénk együtt...
Bár nem beszéltem róla, leírtam neki. Leírtam, hogy néha úgy érzem, nem szeret, hogy úgy viselkedik, mintha titkolna valamit, a beszélgetések, a telefonja folytonos magánál tartása. Azt is, hogy megfordult a fejemven, megnézem kivel és mit beszélget. De nem tettem. Mert bízok benne, szeretem, és bízni akarok benne. Valamint, ha van is valakije, és legbelül bele is halnék, inkább elviselném, mert nem tudnám nem szeretni érte. Mert tudom, hogy mennyire nehéz velem.

Ez utóbbit megbeszéltük, és próbálom magamat tartani ahhoz, hogy nem zavarnak így, hogy tudom, mi áll mögöttük, de őszintén szólva igenis zavar, bánt, és jelenleg a szeretlekek nagy átlagát nem érzem tőle át. Sajnos azt is tudom, hogy ez ilyen, nem egyik napról a másikra lesz jobb, de a kapcsolatok ilyenek. Vannak hullámvölgyek. Ahogy nekem is vannak rossz napjaim, úgy neki is. Mindketten másképp reagálunk ezekre, ez rendben is van. De amíg én kimutatom, hogy rossz napom van, hogy nem vagyok jól, morgok és rossz kedvű vagyok, addig ő bezárkózik, és engem nem enged be. Engem nem, de mást igen... és pont ez fáj a legjobban...

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2018.01.08. 15:58
róka

@Bori, nos, pacsi. Igen, tény, hogy nem azt jelenti, hogy kevésbé bízik bennem, de a nagyobb problémám ezzel az volt, hogy csak tovább erősítette bennem azt a gondolatot, érzést, hogy nem szeret már - mert sajnos hiába mondta, hiába próbálta kimutatni, nem éreztem, hogy szeretne. Ez meg csak tovább rontotta a helyzetet, hogy mással beszélgetett, miközben velem egy szót sem.
(Azóta megbeszéltük, szerencsére, változtak az érzéseim is, a dolgaink is pozitív irányba, szeretnék is erről írni majd. ^^)
Sajnos volt már ellenkezőleg is, a korábbi párkapcsolatomban, de az megint teljesen más jellegű volt. Azon hiába szerettem volna, akkor se tudtam volna javítani. De perpillanat a párommal tudom, hogy van miért, és szeretném a lehető legtovább húzni a közös történetünket. Rossz napok és kétségek ide vagy oda... :) Meg szerencsére olyan családban nőttem fel, ahol láttam ezt a kitartást és mentalitást, hogy meg lehet szerelni azt az elromlott csapot, nem kell új házba költözni miatta.

Idézet
2018.01.05. 19:05
Bori

Hűűű nagyon durva, hogy mennyire hasonló kapcsolatot szánt nekünk a Sors - én 21 vagyok, a párom 34. Én kimutatom a rosszkedvem, ő bezárkózik, stb. Drukkolok, hogy sikerüljön megoldani a problémáitokat, mi is dolgozunk rajta minden nap. Sajnálom, hogy nem neked tárulkozik ki olykor, remélhetőleg ez is meg fog változni. Így, a szituációt nem ismerve pontosan, csak azt tudom még hozzáfűzni, hogy az, hogy valaki mással akar megbeszélni egy adott problémát, nem jelenti, hogy benned kevésbé bízik, vagy kevesebbre tart. De az biztos, hogy tényleg fájdalmas dolog. Egyébként szerintem dícséretes a hozzáállásod, hogy szeretnél javítani a kapcsolaton, hogy tudomásul veszed a hullámvölgyeket és kitartasz. Ez sokakból hiányzik.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 


Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME